w wiązce przewodów jest żółty i szary daj na nie zasilanie z akumulatora plus na szary minus na zolty jak nie to odwrotnie nic sie nie stanie i odblokuje mialem to samo
jakość obrazu N-ki (nc+) vs. Polsat
Zwiń
X
-
jakość obrazu N-ki (nc+) vs. Polsat
Przywieźli mi dziś graty z polsatu.
Miałem ustawione sprzęty pod N-kę.
Po podłączeniu deka polsatu załamka.
Obraz masakra.
Ustawienia ok - ale tu po prostu jest "mgliście" niewyraźnie, część kanałów kolorystycznie ujdzie, część przejaskrawiona- "wysrebrzona". Kilka kanałów jest w miarę ostrych ale mnóstwo byle jakich. W n-ce wszystkie grają lepiej (bo deka n-ki mam jeszcze) niż to w polsacie, a HD to totalnie inna bajka.
Jakbym sie cofnął 15 lat wstecz sprzętem.
Podłubie dziś wieczorem ale coś czuję ze oddam graty i zrezygnuje z umowy jak się nic nie da dostroić bo takiego czego ja i moje oczy ( i domowników) nie zniesą. :cry: :shock:
Porównywał ktoś z was ostatnio? Coś sie dało jakości z polszmatu wycisnąć?
-
-
Nie wiem jakie masz graty. Ja mialem n-ke od kolegi jakies pol roku. Pozniej przenioslem sie do Polsatu. Nic nie zmianialem poza dekoderem i w sumie wiekszych roznic nie widze, moze troche lepiej nawet jest na polsacie. Tylko ja wzialem stary, sprawdzony dekoder samsunga, wg mnie nie ma lepszego w polsacie.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Tv LG 42LW570(3D), dekoder dali sagema ( od multi jeszcze nie odpakowałem bo na drugim jest resztka n-ki) i kabel hdmi
Nie łapię nic z tego. Różnica wali po oczach niesamowicie. Zobaczę co mi z grzebania wyjdzie. Ale nie sądzę aby z mało wyraźnym obrazem ustawienia sobie poradziły.
Podłączyłem kable, odpaliłem to ustrojstwo i działa tyle ze mało fajnie.
Podpowie ktoś gdzie szukać przyczyny?
Zamieszczone przez Biszczumicho_m, jeżeli mówisz o tym to zdecydowanie jestem ZA - mam taki sam i od nowości super działa
Komentarz
-
-
Biszczu, tak dokladnie ten
Alonzo_, a rozdzielczosc na dekoderze jaka masz ustawiona? Zamiana kabli hdmi nic nie zmieni.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micho_mBiszczu, tak dokladnie ten
Alonzo_, a rozdzielczosc na dekoderze jaka masz ustawiona? Zamiana kabli hdmi nic nie zmieni.
Pogmerałem z rozdzielczością właśnie bo w N-ce też trzeba było tu majstrować.
Inny kabel hdmi nic nie da skoro ten chodził dobrze Jest zresztą ten sam co chodził na N-ce.
Po wieczornym siedzeniu i pstrykaniu jest juz całkiem dobrze.
Była rozdzielczość ustawiona na 1080i i na kanałach SD było cienko -tu zjazd w dół i jest lepiej.
A HD-ki na maxa i obraz miodzio.
Także dzięki, zamiast najpierw podłubać wziąłem się za pisanie tutaj.
Komentarz
-
-
Mimo wszystko dlatego głównie przeniosłem się do N (NC+ obecnie) bo sprzęt polsatu był masakryczny jeśli chodzi o jakoś, multiroom oraz nagrywanie. Jedyny sensowny dekoder jaki miałem w polsracie to własnie ten który pokazali koledzy... Samsung. Niestety po ponad dwóch latach odkąd jestem w NC+ polsatowskie dekodery nadal mocno kuleją w porownaniu do NC+. Cieszę się ze udalo mi się utrzymać ofertę aczkolwiek na polsat też nigdy nie narzekalem... oprócz sprzętu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmMimo wszystko dlatego głównie przeniosłem się do N (NC+ obecnie) bo sprzęt polsatu był masakryczny jeśli chodzi o jakoś, multiroom oraz nagrywanie. Jedyny sensowny dekoder jaki miałem w polsracie to własnie ten który pokazali koledzy... Samsung. Niestety po ponad dwóch latach odkąd jestem w NC+ polsatowskie dekodery nadal mocno kuleją w porownaniu do NC+. Cieszę się ze udalo mi się utrzymać ofertę aczkolwiek na polsat też nigdy nie narzekalem... oprócz sprzętu
Ja miałem polsat przez chyba 6 czy 7 lat z rzędu i w tym czasie nie miałem żadnych kłopotów poza jednym padem dekodera. W n-ce 1 roki i też nie narzekałem - w tym czasie teraz na koniec padł dek od MR.
Komentarz
-
-
Na słabe dekodery jest recepta - MODUŁ CAM CI+. Większość z Was zapewne posiada nowe odbiorniki TV, te bardziej wypasione posiadają wbudowany tuner satelitarny + gniazdo na moduł CAM. Jakość obrazu na dobrym telewizorze w połączeniu z modułem CAM CI+ np Cyfrowego Polsatu będzie dużo lepsza niż na "ichnych" dekoderach CPT.
Komentarz
-
-
Jeżeli chodzi o Cyfrowy Polsat to bez problemu moduły powinny być dostępne w Autoryzowanych Punktach Sprzedaży. Wystarczy zapytać sprzedawcy. Opłata aktywacyjna za w/w urządzenie kształtuje się identycznie jak w przypadku dekodera HD, czyli 1 zł. A dostępność od pakietu za minimum 39,90 ( Familijny HD )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA karta Polsatu nie jest parowana z dekoderem tak jak w Nce :?:"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Jako że założyłem to na koniec napiszę.
Po początkowym dłubaniu potem nic nie dotykałem już aż tu nagle ...pewnego dnia obraz stał sie ...mniut malyna. N-ka wysiada.
Nie wiem kto, jaką magiczną siłą ale jakiś czas temu po zresetowaniu deka tak sie stało.
Swoją drogą straszny badziew te sagemcomy. Kiedyś sie wq...i w końcu te kupe zareklamuje.
Komentarz
-
Komentarz